Aardappeloogstdag 2018

In 2017 dachten we nog, dat leuker niet mogelijk was, maar toch hebben we ook voor 2018 weer een primeur. Naast zelf je aardappelen rooien en ter plaatse frites bakken kun je nu ook je eigen appelfrites laten maken. Wat dat is? Hoe dat moet? Gewoon zorgen dat je erbij bent, dan kom je er vanzelf achter. Kun je meteen kennis maken met de bioexpress, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

 

Belangrijk: Laatste info

- We hielden er rekening mee dat het wel eens heel druk kon worden op zo'n leuke activiteit. Maarja, lekker buiten bezig zijn, het is ook zo leuk, het wordt nog veel drukker. Druk met parkeren, druk met aardappelen rooien, druk met frites bakken, enz, enz. We vragen iedereen dus uitdrukkelijk om niet allemaal om 11 uur al voor het hek te staan en indien mogelijk op de fiets te komen. 
- Het weer ziet er prachtig uit. De dag start om 11 uur en duurt tot 16 uur. U hoeft er echter niet om 11 uur al te zijn. U mag ook rustig later starten. Voor ons zelfs prettiger, dan komt niet iedereen tegelijk.
- De entree is voor iedereen boven de 2 jaar 4€. Liefst gepast betalen, scheelt ons een hoop gedoe. De entree is inclusief koffie, lekker koekie, patat, appelfrites en frisdrank.
- Daarnaast kunt u ook nog streekproducten kopen en aardappelen die u gerooid heeft kunt u ook kopen om mee naar huis te nemen, zodat u nog vaak kunt nagenieten van een mooie dag.
- De sociale onderneming bioexpress.nl verkoopt ook nog de heerlijkste gerechten. Een vitaminerijke boost in de vorm van een smoothie en natuurlijk de allerheerlijkste groenteburger en biologische kippensaté worden allemaal aangeboden voor een kennismakingsprijs.
- Zondag is ook de rit van de ride of the roses. Dit gaat gepaard met enige wegafsluitingen. Vergeet dus niet je route te checken voordat je gaat vertrekken.
- Het heeft de afgelopen dagen flink geregend, dus pak1 zou ik maar in de kast laten hangen. Laarzen zijn geen overbodige luxe.
- We hebben loei veel aanmeldingen. De parkeerruimte is niet overdadig. Het wordt aangegeven met borden waar u kunt parkeren. Houdt rekening met elkaar en probeer zo netjes mogelijk te parkeren. Met dit weer is het natuurlijk ook heerlijk om op de fiets te komen. Scheelt een hoop gedoe.
- Wij organiseren alles, hebben een hele schare aan vrijwilligers, te herkennen aan een donkerblauw shirt of bodywarmer, maar gaan er van uit dat u uw eigen kinderen goed in de gaten houdt en let op de veiligheid van u zelf en van de medebezoekers.
Wij zijn er helemaal klaar voor en rekenen op veel vrolijke gezichten en verkleedde boertjes en boerinnetjes!

Tijd:

Zondag 9 september

11:00 tot 16:00 uur. 

 

Entree:

4€ p.p. 2 jaar of jonger gratis.

 

Hiervoor krijgt u:

- Koffie, thee of limonade bij aankomst.

- Een ritje op de tractor naar het aardappelveld.

- Zelf u eigen aardappelen rooien.

- Zelf u eigen frites ter plekke maken (wij bakken het voor u)

- Friet, zoveel als joe ken iet. Maar houdt wel een klein plekje over, want de bioexpress is ook weer van de partij.

- Op elkaars nek klimmen om appelen te plukken uit de hoogstambomen.

- Appelfriet maken (beperkte voorraad!)

- Frisdrank voor tijdens het eten van de frites. (op is op!)

- Speurtocht in het maïsdoolhof (mits de maïs nog niet gehakseld is)

 

Opgeven:

Even een mailtje naar parklanden@gmail.com

In verband met onze organisatie even aangeven met hoeveel personen je komt.

 

Waarom de aardappeloogstdag?

Niet omdat het mot, maar omdat het ken! Want wat is er nu mooier om met elkaar zelf je eigen aardappelen te rooien en ter plaatse heerlijke frites van te maken. En dat gecombineerd met een ritje op de tractor. Of zelf op de oude tractor klimmen voor een uniek fotomomentje. Of je ogen uitkijken naar de geweldig grote machine waar boer Paul later zelf alle aardappelen mee gaat rooien die jullie nog niet hebben gerooid.

Kortom heerlijk genieten van een dagje buiten op het boerenland!

Je kunt natuurlijk ook aardappelen kopen om mee naar huis te nemen. Zo denk je nog vaak terug aan een prachtige dag tijdens het nuttigen van de maaltijd! En samen met de andere zelf geteelde streekproducten die je op deze dag kunt kopen steun je ook weer ons goede doel (voedselbank Haarlemmermeer) waar we het vooral voor doen. Prijzen worden ter plekke aangegeven.

 

Ook werken wij steeds meer samen met de bioexpress. Een prachtige sociale onderneming die talenten een kans geeft!

 

Ennnn......

- Parklanden is onderdeel van Park21, dus ook wij organiseren hele leuke evenementen.

- Met de opbrengst van de aardappeloogstdag kunnen wij de wandelpaden op parklanden onderhouden en schenken we om de week wel 300 kg aardappelen aan de voedselbank.


Location

Parklanden

Rijnlanderweg tussen 1144 en 1128, aangegeven met een groot bord

2153KB Nieuw-Vennep


Impressie van vorige jaren