Aardappeloogstdag 2023

We hebben er weer een jaar op moeten wachten en wat hebben we er weer een zin in! Aardappeloogstdag 2023 op Parklanden. Je eigen aardappelen rooien. Helemaal zelf je eigen friet  snijden en op Parklanden laten bakken tot je eigen overheerlijke Parklanden Patatters. Lekkerder kun je ze niet krijgen! En dat samen met de andere activiteiten op zondag 3  september. Wat wil je nog meer? 

 

En dit jaar voor het eerst.....een speurtocht door het voedselbos!

 

En een mini boerenmarkt met streekproducten.

Monique staat er met vers fruit, komkommer en courgette op het zuur, diverse kruiden, warme soep en gedroogde knoflook,

Inge staat er met haar Jam

Bloemen van Abram

Honing van de imker, meer info op: https://imkerijweerlanerpolder.nl/

 

Demonstraties door de hondentrainster op Parklanden. https://ntstraining.nl/

 

Appelfrites, een ritje op de kar achter de tractor, beestjes aaien... Het kan allemaal. Aardappeloogstdag Parklanden.

Zondag 3 september 2023. 

Aanmelden

Heeft u er ook al zin in? 

 

Wacht niet te lang. Tickets worden alleen via de voorverkoop verkocht. Niet op het evenement zelf! 

 

De ticketprijs zal €8,- bedragen voor alle bezoekers ouder dan 2 jaar. 2 jaar of jonger gratis. Deze prijs is exclusief de betaalkosten voor de ticketprovider. Bij de ticketprijs is heel veel inbegrepen. Koffie, thee, limonade en patat. En natuurlijk een topdag! Alles wat u mee naar huis wilt nemen, dus zelf gerooide aardappelen, voorgesneden frites of streekproducten uit het winkeltje worden op het terrein zelf afgerekend.

 

Niet vergeten:

Om aan u familie / vrienden te laten weten dat u naar de aardappeloogstdag gaat. Want wat is er nu leuker om met z'n allen zo'n topdag te beleven! Maak er een leuke familie- of vrienden dag van!

 

Wanneer:

Zondag 3 september

11:00 uur tot 15:00 uur

Elk jaar gaat het beter, maar toch is het steeds weer ergens een wachtrij. Het is ook gewoon te leuk! Om te lange wachttijden  te voorkomen gaan we dit jaar in 3 aanvang shifts werken. Om 11 uur de 1e, om 12 uur de 2e en om 13 uur de laatste shift. Iedereen mag natuurlijk wel blijven zolang als hij wil. 15 uur gaan we afronden. Minimaal net zo leuk als vorig jaar, maar hopelijk met minder wachttijden.

 

Leuk...

-       voor alle bezoekers. Zelf je eigen aardappelen rooien bij de boeren op Parklanden, op elkaars nek klimmen voor de mooiste appels, beestjes aaien. Je hebt het gewoon druk om alles te kunnen doen!

-       voor de boeren van Parklanden, want wat is er nu leuker dan het organiseren van een evenement waar alleen maar mensen met blije gezichten komen.

-       voor de voedselbank, want die krijgt straks weer om de week 300 kg aardappelen, waar we met zijn allen weer een steentje aan hebben bijgedragen.

-       als je later, thuis, aan tafel je eigen gerooide aardappelen opeet, je eigen geplukte appel naar binnen werkt of lekker geniet van de andere streekproducten. (Buurvrouw Inge is er ook weer met haar jam!)

 

Wat wordt zeer gewaardeerd?

Verklede boertjes en boerinnetjes. In allerlei kleuren overalletjes en met een echte boeren zakdoek! Daar genieten we enorm van! Lekker met je handen in de klei en je eigen frites eten! Das het boerenleven op z'n best!

 

Tickets kunt u hier bestellen!

 

De voorbereidingen zijn in volle gang. Heel veel boodschappen en bestellingen voor het evenement zijn al gedaan. Dit betekent dat eenmaal gekochte tickets helaas niet meer kunnen worden geannuleerd.

 

Waar en wanneer

Zondag 3 september van 11 tot 15 uur. 

Parklanden.

Rijnlanderweg tussen 1144 en 1128,

2153 KB Nieuw-Vennep

 

Ik ben al zo vaak geweest...

Ik zou eigenlijk wel op een andere manier willen meedoen, ik zou wel willen helpen als vrijwilliger. U zal niet de eerste bezoeker zijn die mee wil helpen. U vindt hier meer info als u mee wilt helpen in onze club van enthousiastelingen!

 

 

 

Heel veel verklede boertjes en boerinnetjes. We kijken er naar uit.


Parklanden

Rijnlanderweg tussen 1128 en 1144

2153 KB Nieuw-Vennep

Zondag 3 september tussen 11 en 15 uur


Voorgaande jaren....