Dansende koeien

Schapen bij de kapper!

Zaterdag 23 april 2016 zijn de koeien voor het eerst naar buiten gegaan. Ook hiervan is weer een heel professioneel filmpje gemaakt.

Aardappelen poten

Om een aardappel te laten groeien moet er eerst een aardappel in de grond worden gepoot. Hoe dit in zijn werk gaat zie je op het volgende filmpje

Boomplantdag

Op de boomplantdag werd er door velen vol enthousiasme een fruitboom geplant. De boomgaard op PARKLANDEN begint gestalte te krijgen! Vanuit SLeM heeft Andras Hamelberg hier een prachtige sfeerfilm van gemaakt.

 

Bemesten

Bemesten is erg belangrijk. Voor de planten en voor de bodem. Naast het aanbrengen van voedingstoffen, is het ook heel belangrijk om rekening te houden met het aanwezige bodemleven. Het niet te veel aandrukken van de grond is hierbij een hele belangrijke factor. Dit wordt gedaan door niet door dezelfde sporen te rijden, door zo min mogelijk met zware machines op het land te komen en door het gebruik van brede banden met een lage bandenspanning. Zo wordt de bodem minder verdicht, blijft er meer zuurstof in de bodem en blijft het bodemleven in stand.

 

Mais hakselen.

Naast gras eten koeien ook graag mais. Nadat de mais volgroeid is wordt het gehakseld en ingekuild. Hoe dit allemaal gaat kun ze zien in dit filmpje. 

 

Aardappel oogstdag

Stad ontmoet platteland, is een van de peilers van PARKLANDEN. De aardappel oogstdag was een groot feest. Meer dan honderd mensen kwamen enthousiast met de hand aardappelen rooien. Bruno Doedens heeft er een mooie sfeerfilm van gemaakt.


Aardappelen rooien op PARKLANDEN.

Aardappelen groeien onder de grond. Met de aardappeloogstdag hebben we ze met de hand gerooid. Hoe rooit een aardappelrooier eigenlijk de aardappelen en wat gebeurd er met de aardappelen nadat ze gerooid zijn?


 

 

Zonne-energie  op PARKLANDEN.

Op 2 van de boerderijen binnen PARKLANDEN wordt elektrische energie opgewekt met behulp van zonnepanelen. In het groot en in het klein. Voor een projectweek op een middelbare school in Hoofddorp hebben we hier een filmpje over gemaakt.

 

Aardappelen en de voedselbank

Vanuit PARKLANDEN schenken wij ism de vriendentuin elke 2 weken aardappelen aan de voedselbank Haarlemmermeer. Hier een impressie van het verpakken van deze aardappelen.

 

Tarwe zaaien op PARKLANDEN.

Hoe wordt tarwe eigenlijk gezaaid? Wat moet er eerst gebeuren en waarom doen we dit eigenlijk allemaal.Het ontstaan van PARKLANDEN.

Wie doen er allemaal mee, wat is hun drijfveer en wat gaat er komen?