Aardappeloogstdag 2019

VOL!!!!!

Wat een enthousiasme en wat veel aanmeldingen. Iedereen die zich heeft aangemeld heeft een antwoord gekregen. We zitten nu helemaal aan onze tax van wat we aan kunnen. Voor de mensen die nog van plan waren om zich op te geven, helaas, we zitten helemaal nokkie, nokkie, nokkie vol.

De aardappeloogstdag. Het begint zo langzamerhand al een begrip te worden. Wat is begonnen met zelf lekker in de klei wroeten om je eigen aardappelen te rooien is uitgegroeid tot een enorm festijn voor het hele gezin. Het begon leuk, het werd steeds leuker, op een gegeven moment dachten we dat het nu toch echt niet meer gekker kon, maar...

 

Het wordt nog weer leuker dan vorig jaar! 

 

Om de drukte wat te spreiden (en om er een nog leukere dag van te maken!) hebben we wat activiteiten overgenomen van het boerenpaasfeest dat we in de lente hadden. Op de aardappeloogstdag kun je nu ook je eigen limonade melken, hebben we weer de wedstrijd hooivork hangen en zelf je eigen hut bouwen. Dit doen we samen met huttenbouwer Palenpa. Kijk maar eens op hun site hoe geweldig dit kan zijn! En de bioexpress is weer van de partij. De bioexpress verkoopt (h)eerlijke gerechten bereidt door talenten. En natuurlijk het maisdoolhof, de streekproducten en winkel en ga zo maar door.

 

Tijd:

Zondag 8 september

11:00 tot 16:00 uur. 

 

Entree:

5€ p.p. 2 jaar of jonger gratis.

 

Hiervoor krijgt u:

- Koffie of thee  bij aankomst.

- Limonade krijg je niet, die moet je zelf melken uit de limonadekoeien.

- Een ritje op de tractor naar het aardappelveld.

- Zelf u eigen aardappelen rooien.

- Zelf u eigen frites ter plekke maken (wij bakken het voor u)

- Friet, zoveel  joe ken iet. 

- Op elkaars nek klimmen om appelen te plukken uit de hoogstambomen.

- Appelfriet maken (beperkte voorraad!)

- Frisdrank voor tijdens het eten van de frites. (op is op!)

- Speurtocht in het maïsdoolhof.

- Hooivork hangen

- Geitjes aaien

- Hutten bouwen

 

 

 

Opgeven:

 

Gaat niet meer, we zitten helemaal vol. Volgende keer met het boerenpaasfeest misschien een volgende kans.

 

Waarom de aardappeloogstdag?

Niet omdat het mot, maar omdat het ken! Want wat is er nu mooier om met elkaar zelf je eigen aardappelen te rooien en ter plaatse heerlijke frites van te maken. En dat gecombineerd met een ritje op de tractor. Of zelf op de oude tractor klimmen voor een uniek fotomomentje. Of je ogen uitkijken naar de geweldig grote machine waar boer Paul later zelf alle aardappelen mee gaat rooien die jullie nog niet hebben gerooid.

 

Of samen hutten te bouwen. Wat geweldig om je eigen hut te bouwen. Zeker met Palenpa, want die heeft zulke prachtige spullen. Daar bouw je echt je aller, aller, allermooiste hut mee. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

Kortom heerlijk genieten van een dagje buiten. Buiten op het boerenland. Buiten op Parklanden!

 

Je kunt natuurlijk ook aardappelen kopen om mee naar huis te nemen. Zo denk je nog vaak terug aan een prachtige dag tijdens het nuttigen van de maaltijd! En samen met de andere zelf geteelde streekproducten die je op deze dag kunt kopen steun je ook weer ons goede doel (voedselbank Haarlemmermeer) waar we het vooral voor doen. Prijzen worden ter plekke aangegeven.

 

 

 

Ennnn......

- Parklanden is onderdeel van Park21, dus wij organiseren hele leuke evenementen.

- Met de opbrengst van de aardappeloogstdag kunnen wij de wandelpaden op parklanden onderhouden en schenken we om de week wel 300 kg aardappelen aan de voedselbank.


Location

Parklanden

Rijnlanderweg tussen 1144 en 1128, aangegeven met een groot bord

2153KB Nieuw-Vennep


Impressie van vorige jaren